Här är löparnas sista mål 2017

Visste du att Nyårsafton är den dag det ordnas flest lopp i Sverige? Traditionen med Sylvesterlopp är lång och vi räknar snabbt ihop till tio lopp runt om i Sverige den 31 december.
Löptränaren Kent Claesson har specialanpassat program med ett nyårslopp som slutmål. Start nästa vecka med tio veckors träning.

Det är ett omväxlande och ambitiöst upplägg som Kent Claesson presenterar. Liksom hans uppskattade tioveckorsprogram till Premiärmilen, Milspåret och Hässelbyloppet så innehåller det många pass för att jobba upp farten. De fyra olika nivåerna är att klara milen på 40, 45, 50 eller 60 minuter.

För den som har kommit igång bra med löpningen under året och ytterligare vill spetsa formen är Nyårsprogrammen ett bra sätt få ett bra slut på 2017 men kan också att få en bra början på löparåret 2018.
Kanske ta ett kliv framåt som löpare. Efter nyår är det sedan perfekt att ta yttterligare steg med de genomarbetade träningsprogrammen för halvmaran i Göteborgsvarvet, nya Tjejmilen21K eller ASICS Stockholm Marathon.

Här nedan är några av Nyårsloppen

De största loppen i Göteborg, Kalmar och Vallentuna har kontrollmätta banor över 10 km.

Största nyårsloppet finns i Göteborg.

Sylvesterloppet i Göteborg

I Göteborg har Solvikingarna räknat in tusentals löpare på Nyårsafton. I år blir det 37:e upplagan av Sylvesterloppet – ett festligt 10 km långt stadslopp i centrala Göteborg på självaste nyårsafton och anmälan är nu öppen. Start och mål på Heden.
10 km på en två-varvsbana utmed Avenyn, Ullevi, genom Gårda och runt Svenska Mässan.
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet i Olofström

Landets äldsta nyårslopp ordnades första gången 1971. Sedan 1981 är huvuddistansen en kvartsmara (10 549 meter). Det finns även kortare sträckor.
Läs mer på hemsidan

Nyårsloppet i Vallentuna

Stockholmsområdets enda nyårslopp avgörs i Vallentuna. 2016 är det för 36:e gången som loppet avgörs. Välj mellan fem och tio kilometer. 
Läs mer på hemsidan

Målgång inne på Fredrikskans i Nyårsloppet Kalmar.

Nyårsloppet i Kalmar

Högby IF ordnar för 31:a gången Kalmar Sylvesterlopp. Start och mål på Fredriksskans. Välj mellan ett varv på 5 km eller två varv för 10 km.
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet i Vänersborg

4 eller 8 km med tidtagning, bubbel när du korsar mållinjen och medalj. 
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet i Anderstorp

Välj mellan 5 eller 10 km i det 33:e Sylvesterloppet i Anderstorp. Start och mål vid Sporthallen.
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet i Nora

Ombyte, start och mål vid Norvalla IP. Distansen är drygt 10 km (10384 meter). Banan går runt Åsbosjön, via Gyttorps centrum. 
Läs mer på hemsidan

Nyårsloppet i Ystad

IFK Ystad bjuder på ett lopp i Ystads sandskog. Spring, jogga eller gå 2,5 km eller 5 km.
Läs mer på hemsidan

Trelleborgs Sylvesterlopp

Loppet sträcker sig mellan de två åarna som förr markerade Trelleborgs stadsgränser. Sträcka 6915 m på asfalt och stensatta gator.
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet Helsingborg

Friidrottsklubben IS Göta står som arrangörer för Helsingborgs Sylvesterlopp som från och med i år har sitt tävlingscentrum och startområde vid Filborna Arena. Distanser som erbjuds är 5 och 10km i olika klasser.
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet, Jättendal

Med start och mål vid Fröstuna skola Jättendal finns banor för 2,6 km, 5,6 km och 12 km.
Läs mer på hemsidan

Sylvesterloppet Malmö

Heleneholms IF har sitt lopp i Pildammsparken. Välj mellan att springa 2,7 och 5,4 km. 
Läs mer på hemsidan

Nyårsloppet på Gotland

Roma IF tjuvstartar 30 december, dagen innan Nyårsafton med Nyårsloppet i Hejnum. Start och mål vid Hejnum bygdegård. Loppet går på fina småvägar i trakterna kring Hejnum ca 2,2 mil från Visby. Banan är 7,3 km lång. Korta Nyårsloppet går ett varv och långa två. 
Läs mer på hemsidan

Var med om ett annorlunda lopp – och spring Nyårsloppet på Gotland - men kolla dagen!