Ny utmaning väntar 2018 i STHLM Challenge

– Så himla häftig löpupplevelse!
Anna Spalin var en av de hjälmprydda löparna som på lördagen i det unika loppet STHLM Above/Below på men också under Södermalm i Stockholm. Över 6000 löpare sprang, joggade och gick från Tantolunden genom tre övergivna tåg- och transporttunnlar till målområdet uppe på Fåfängan. Avslutningen på löparserien STHLM Challenge 2017 bjöd på en unik löparupplevelse – men 2018 kommer det att bli en ny utmaning.

Löpartåget gick som en orm in i tunnlarna som till vardags är stängda för allmänheten, och att få en ny syn på huvudstaden var det som lockade många.
– De här tre tunnlarna blir ju som ett avbrott i det som man kanske upplever som jobbigt med att vara ute och springa. Här får du en spektakulär upplevelse där du kanske glömmer bort att du är ute och springer. Det är lite kallare, lite fuktigare men det är också sjukt spännande och mysigt där inne, säger Fredrik Sjöberg, evenemangschef vid arrangerande Marathongruppen, i en intervju med Sveriges Radio.

Och löparna under loppet höll med. Det var glada miner och många som stannade för att ta selfies vid tunnlarnas ingångar eller vid de häftiga bergsväggarna med olika motiv.
– Det var läckert att springa i spännande tunnlar med graffitti och ljusinstallationer. Kontrasten mellan solljuset ute och mörkret inne gav effekt, säger Mikael Alvén som sprang i en av de sista startgrupperna för dagen.

Väl i mål bjöds det på After Run uppe på Fåfängan, och backen på ett par hundra meter upp till toppen och vackraste utsikten över Stockholm gav en rejäl pulshöjning innan mys i höstsolen.  
Detta var ett unikt lopp även om STHLM Challenge som hade premiär i år finns kvar. Nästa år är det fortfarande hemligt vad det fjärde loppet blir, men precis som 2017 blir det först STHLM Trail Run, STHLM 10 och STHLM Urban Trail som löparna får ta sig igenom. Alla unika på sitt sätt med fokus på upplevelse och att se Stockholm med löparskorna på.

Se flödet från av kommentarer och bilder här nedan och på vår specialsida.