Hon tar över Vårruset efter Blossom

Vårruset, världens största motionsserie för tjejer, får ny konferencier 2018.
– Jag känner mig väldigt peppad, hedrad och förväntansfull inför mitt nya uppdrag med Vårruset. Att få åka runt över hela Sverige nästa vår och få träffa alla kvinnor och tjejer som ska delta ser jag otroligt mycket fram emot, säger artisten och programledaren Marie Serneholt.

Marie Serneholt startade sin karriär i gruppen A-Teens. Numera har hon en solokarriär som artist men har också hunnit med att vara programledare i allt från Melodifestivalen till Bingolotto. Hon tar över efter Blossom Tainton Lindquist som under de senaste fem åren hållt ihop evenemanget från scen. 
– Vi är otroligt stolta över det värde Vårruset står för med hälsa, glädje och gemenskap i fokus. Där har Blossom betytt mycket, säger Vårrusets projektledare Louise Fredriksson.

Vårruset hade 2017 cirka 105000 deltagare. Inför 2018 beräknas minst lika många tjejer delta. Med sina 5 kilometer lockar Vårruset alla typer av deltagare, från nybörjare till riktigt rutinerade löpare. 
Att ta sig an Vårruset och löpning är något nytt – på flera sätt  för Marie Serneholt. Det blir en intensiv turné med Vårruset-serien som har 21 stopp för 2018.
Marie tillhör själv den stora skaran som är nyfiken på löpning och som vill komma igång:
– Ska jag var ärlig så är just löpträning något som varit lite av en akilleshäl för mig, men i och med Vårruset nästa vår så känner jag mig mer peppad än någonsin över att få en annan relation till löpning. I övrigt så älskar jag att röra på mig. Har varit aktiv så länge jag kan minnas. Varvar oftast styrketräning med intervallträning och power walks. 

Över 3 miljoner tjejer har deltagit i Vårruset sedan starten 1989. 2018 är det den 30:e upplagan av Vårruset.
– Vi kommer presentera mycket nytt som verkligen kommer sätta guldkant på upplevelsen. Den största nyheten är ändå att vi har lyckats knyta Marie till oss. Hon kommer fortsätta i Blossoms anda att sprida massor med glädje och pepp – samtidigt kommer hon sätta sin egen prägel på allt hon gör. Vi har precis börjat planera scenshowen och det ska bli spännande att snart få presentera fler detaljer, säger Louise Fredriksson.

Vårruset startar i Malmö den 2 ma 2018. Turnén går genom hela Sverige och avslutas i Östersund den 13 juni. För Marie Serneholt betyder det sju veckors turnerande innan sommaren kommer på riktigt.

–Jag kan inte få en bättre start på sommaren 2018! Jag hoppas att jag kan tillföra energi och positivitet till alla som kommer dyka upp i de olika städerna. Jag är säker på att stämningen på plats kommer vara superhärlig, säger Marie Serneholt.