Hjälm gäller för 6000 löpare

Alla 6000 deltagare måste ha hjälm – som de får behålla efter loppet.berättar startchefen Tommie Nordh,

Upp och ner, in och ut. På med hjälmen och häng med hela lördagen i STHLM Above/Below. I det fjärde och sista loppet i STHLM Challenge-serien springer deltagarna på Södermalm i Stockholm. Från Tantolunden till Fåfängan.Tolv startgrupper från kl 10 till 15.30 lördagen 21 oktober, Här visar vi vad de 6000 deltagarna delar på Instagram och Twitter under hashtaggarna #sthlmchallenge och #sthlmavbovebelow

– Det här loppet likanr inget jag varit med och arrangerat, säger startchefen Tommie Nordh entusiastiskt inför lördagens engångslopp STHLM Above/Below. 
På bilden tronar han vid det upplag på 6000 hjälmar som levererats till startområdet vid Tantolunden på Södermalm. Ingen löpare kommer att släppas iväg utan hjälm. Närmare två kilometer i det unika loppet går igenom sedan länge övergivna och normalt sett otillgängliga, tåg- och transporttunnlar längs med Årstaviken och Norra Hammarbyhamnen.
– Det kan bli ganska knepig löpning i tunnlarna eftersom det är gamla järnvägsspår som man springer på med ojämnt mellanrum mellan sliprarna, säger Tommie Nordh. 
Tre tunnelpassager väntar på den långa cirka 8 kilometer långa banan längs Årstaviken och norra Hammarbyhamnen. Även avslutningen är spektakulär upp på den vackra Fåfängan med målet och After Run..