Dubbla guld för Meraf och Napoleon

Regn och blåst kunde inte stoppa favoriterna Meraf Bahta, Hälle IF och Napoleon Solomon, Turebergs IF i helgens terräng-SM.
– Men det var kallt och en tuff bana som jag inte varit med om förut, summerade Meraf i Friidrottskanalen efter söndagens seger på 8 kilometer.

Den svenska stjärnan som förra helgen satte svenskt rekord på 10 km landsväg ledde från start till mål både i lördagens korta bana över 4 kilometer och söndagens långa över 8 kilometer.
Men Meraf saknade inte helt utmanare  Sävedalslöparen Sara Christiansson var endast fem sekunder efter i lördagens lopp efter att ett tag ha varit upp i hasorna på Meraf.
På söndagen var det trion Maria Larsson, Sara Holmgren och Samrawit Mengsteab som i sin jakt på medaljer ett tag började plocka på det försprång som Meraf skaffat sig redan på det första 2 km-varvet.
– Det är svårt att springa ensam och hålla fart, förklarade Meraf som nu kommer att satsa på EM i terränglöpning i december.

Även Napoleon Salomon satsar vidare på EM-terrängen i Slovakien stärkt av sina dubbla seniorguld.
– Det var kallt men kul att vinna. Det var skönt att få gå ut och göra det på mitt eget sätt, sade Napoleon som vann tremilen på Lidingöloppet för en månad sedan.
Det egna sättet var att helt enkelt ta täten direkt. På lördagens korta bana över 4 km var det ingen som kunde hänga.
På söndagen långa bana försökte ett tag Strömstads Mikael Ekvall att haka på, men till slut blev Napoleons segermarginal dryga halvminuten före Ekvall och John Kingstedt från arrangörsföreningens Huddinge AIS.