Bellmanstafetten byter namn och drar på turné

I 32 år har Bellmanstafetten lockat tusentals lag med kollegor och kompisar att springa stafett i Stockholm. Intresset för att springa tillsammans är stort och nu drar evenemanget på turné. Under 2018 får ytterligare fem städer uppleva löparfesten. Förutom Stockholm där stafetten äger rum under två kvällar får lag möjlighet att springa i Luleå, Jönköping, Göteborg, Örebro och Malmö.

Att stafetten drar ut på turné är inte den enda nyheten. Evenemanget byter namn till Stafesten för UNICEF och inleder ett nära samarbete med barnrättsorganisationen som sträcker sig över fem år. Samarbetet innebär bland annat att Stafesten för UNICEFs arrangör Marathongruppen skänker 125 kronor per deltagande lag till UNICEFs verksamhet för barns rättigheter i världen.
- En kväll av lekfullt samarbete sprakande av energi – Det är vad Stafesten för UNICEF är, säger David Fridell, marknadschef på Marathongruppen. 
– Friskvård och hälsa blir allt viktigare för företag, och Stafesten för UNICEF är ett lättillgängligt och roligt sätt att aktivera både arbetsplatsens medarbetare och kunder. Tillsammans med våra erfarna arrangörsföreningar ute i landet kan vi nu genom turnén ge fler möjligheten att vara med, samtidigt som vi genom samarbetet med UNICEF bidrar till kampen för att skapa en bättre värld för alla barn.

Stafesten för UNICEF blir Sveriges största serie av företagsevenemang med idrottsfokus. Ambitionen är att under samarbetets gång etablera Stafesten för UNICEF i fler städer, och i takt med att arrangemanget växer skapas goda förutsättningar till ökade intäkter för UNICEF och fler barn får hjälp i världen.
- Vi är glada över stödet från Marathongruppen. I och med att stafetten nu kommer att arrangeras i ytterligare fem städer innebär det goda möjligheter till ökade insamlingsintäkter till UNICEFs arbete för barn i världen och en bättre möjlighet att nå ut till ungdomsledare med kunskap om barnkonventionen, säger Annika Bränning, UNICEF Sveriges chef för företagssamarbeten.

Datum 2018 för Stafesten för UNICEF

22 augusti – Stockholm
23 augusti – Stockholm
30 augusti – Luleå
4 september – Jönköping
5 september – Göteborg
6 september – Örebro
19 september – Malmö